Aktiviteter

6. august 2018

IMF indrømmer fatale fejl i håndteringen af den græske gældskrise

Via Staffan Dahllöfs facebook-side, blev jeg opmærksom på en artikel af Ambrose Evans-Pritchard i The Daily Telegraph for 29. juli 2018.

I artiklen indrømmer IMF (Den Internationale Valutafond), en del af den trojka, der forhandlede vilkårene for Den europæiske Centralbanks “hjælp” til at bringe den græske økonomi på fode igen, at der blev begået fatale fodfejl dengang. Læs artiklen her .

Det er prisværdigt at IMF således påtager sig sin del af ansvaret for den utroligt klodsede håndtering af gældskrisen. Nu mangler det blot at Den europæiske Centralbank og EU-kommissionen gør det samme.

 

23. juni 2018

Hvad foretrækker borgerne i Danmark? Et medlemskab af EU eller …. ?

sentio research group  lavede i perioden 1/6 – 5/6 2018 en omnibus undersøgelse hvor blandt andet følgende spørgsmål blev stillet:

Hvis der kunne etableres et nordisk forbund bestående af Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige med fælles politik inden for en lang række områder f.eks. miljø, retspolitik og udenrigspolitik samt handelsaftaler med EU og andre lande – og du fik valget mellem, at Danmark skulle indgå i det nordiske forbund eller være medlem af EU. Hvad ville du så stemme for?

Svaret på spørgsmålet i overskriften er at et klart flertal af de interviewede (44,5%) foretrækker et nordisk forbund. Medlemskab af EU er kun attraktivt for 36,2%.

For en nærmere baggrundsanalyse læs mere her .

Målingen er finansieret af Frit Norden, Retsforbundet og Radikalt EU-kritisk netværk samt Nødvendigt Forum og Lave K. Broch.

 

6. juni 2016

Danmarks medlemskab af EU?

Mandag den 6. juni debatterer Karen Melchior (Radikale Venstre) med Erik Høgh-Sørensen (Folkebevægelsen mod EU) om Danmarks stilling i tilfælde af en britisk udmelding af EU som følge af folkeafstemningen i Storbritannien den 23. juni 2016.

Læs mere