Vi mener …

5. december 2017

Demokrati er nødvendig i en krisetid!

I antikkens Grækenland greb man til direkte demokrati når staten var i krise. Det er der også behov for i dag – i EU og i Danmark.

Læs mere

 

 

1. december 2015

Stem roligt nej på torsdag – og smil!

Vi vil ikke have mere EU trukket ned over hovedet! Hvis du er i tvivl om hvad du skal stemme, kan du roligt stemme nej. Du skal nok blive spurgt igen. Det kan vi garantere.

Læs mere

 

 

14. november 2015

Er du i tvivl – så stem nej!

Den 3. december skal borgerne stemme om retsforbeholdet skal omdannes til en tilvalgsordning. I dette læserbrev gør Hedvig Vestergaard og Jørgen Raffnsøe opmærksom på at det i høj grad er en tillidssag. Kan vi borgere have så megen tillid til Christiansborg politikerne at de (politikerne) bedre vil være i stand til at forvalte retsforbeholdet til gavn for Danmark end borgerne selv? Dernæst er det en tillidssag i forhold til EU: Vil EUs retspolitik gavne borgerne mere end de love de valgte politikere træffer på Christiansborg?

Læs mere

 

 

7. november 2015

Færøerne og Grønland bør deltage i folkeafstemningen om retsforbeholdet

Lave Broch, Ditte Staun og Bjørn Emquist bringer i denne kronik helt andre aspekter på banen i kampagnen op til folkeafstemningen om retsforbeholdet den 3. december. Hvorledes påvirker tilvalgsordningen retssituationen for de to andre medlemmer af rigsfællesskabet, Færøerne og Grønland?

Læs mere

 

 

21. august 2015

10 argumenter for at bevare Danmarks retsforbehold i EU

Før du træffer dit valg den 3. december 2015 bør du kende argumenterne for at stemme nej til at retsforbeholdet ændres til en tilvalgsordning.

Lave Broch har i en blog samlet de 10 væsentligste argumenter for at bevare retsforbeholdet uændret.

Læs mere